WinRar


DVD Shrink


DVD ShrinkDVD Shrink is veelzijdige gratis software om DVD's veilig te kopiëren naar dvd of harde schijf als back-up voor het geval het origineel beschadigd of kwijtraakt. 

Zoals de naam al aangeeft kun je met DVD Shrink DVD’s comprimeren (verkleinen). Het is in staat om DVD's en video te comprimeren zodat de films en extra grote DVD’s op normale DVD's ( 4,7 GB )gebrand kunnen worden.

Lees meer: DVD Shrink

TweetDeck


TweetDeckTweetDeck is gratis en beheert al je tweets & updates in sociale netwerk(en). Daarnaast integreert TweetDeck Facebook-, Myspace- of LinkedIn-accounts en natuurlijk Twitter.

TweetDeck draaide voorheen op de technologie van Adobe Air. Dit is een toevoeging die Adobe Flash en een aantal webtalen combineert om (internet) verbindingen te maken en animaties te tonen (ofwel een hippe interface). Tegenwoordig is de applicatie gekocht en omarmd door Twitter en gebruik je het als losstaande applicatie.

Lees meer: TweetDeck

MP3 Gain


MP3GainMP3Gain is een open source project waarmee het geluidsniveau van verschillende muzieknummers afgestemd kan worden op dezelfde sterkte.

In tegenstelling tot sommige andere software in deze categorie past MP3Gain niet alleen het piekniveau van het geluid aan. Dit is het harste geluid wat in een muzieknummer zit. Door mensen wordt een nummer dat constant harde geluiden bevat als harder ervaren dan een nummer waarin slechts heel kort een hard geluid te horen is.

Lees meer: MP3 Gain

FileZilla


FileZilla

FileZilla is een programma waarmee je bestanden ophaalt van en wegzet naar andere computers. Dat doet het op basis van het File Transfer Protocol (FTP), een standaard voor probleemloze bestandsoverdracht tussen verschillende besturingssytemen. Zo plaatsen bijvoorbeeld freelance journalisten hun artikel rechtstreeks op het syteem van de werkgever, zonder daarvoor ook maar 1 mailtje te versturen.

FileZilla presenteert een groot Windows verkenner-venster, waar je bovenin het adres van een server, een gebruikersnaam en een wachtwoord ingeeft.

 

Lees meer: FileZilla

VLC Player


VLC media playerDe gratis VLC media player schept orde in de groeiende multimediachaos van bestandstypen en spelers. In tegenstelling tot zijn concurrenten is VLC media player namelijk compatibel met bijna alle huidige mediabestandsformaten. Ook speelt het films in High Definition (HD) af. Je hoeft dus niet langer een veelvoud aan spelers te installeren om van je multimediacollectie te genieten.

De veelzijdige VLC media player (ook wel VLC player genoemd) lost het probleem van beperkte compatibiliteit handig op. Waar reguliere spelers externe codecs - ofwel sleutels - nodig hebben, opent dit programma eenvoudigweg alle gangbare audio- en videoformaten. De VLC media player leest je dvd’s, speelt je gedownloade films en streamt online beelden.

Lees meer: VLC Player

Skype


Skype

Het populaire Skype is zonder twijfel het bekendste gratis programma voor telefoneren via het web. Volgens De Dikke Van Dale staat ‘Skypen’ zelfs gelijk aan internetbellen. Dat gaat dan ook bijzonder goed met een hoge geluids-kwaliteit en beveiligde verbinding. Het grote voordeel van Skype zit ‘m echter in de videogesprekken.

Skype laat je dus niet alleen horen, maar ook zien. Daarbij geeft de hoge beeldkwaliteit je videogesprekken een extra dimensie. Verder kun je chatten, bestanden uitwisselen, of een groepsgesprek voeren. Mocht je een oproep van een contactpersoon missen, dan registreert Skype dit in een zogenaamd log.

Lees meer: Skype

TeamViewer


TeamViewerMet TeamViewer bestuur je een computer op afstand. Op deze manier beheer je je thuiscomputer op het werk, of help je een vriend op afstand bij problemen. Via deze proefversie ontdek je alle gemakken.

TeamViewer is een simpel te gebruiken programma. Is de rest van je familie digibeet dan ben jij voortaan constant hun computer aan het beheren. Als beide partijen TeamViewer aanzetten, wordt er simpel contact gemaakt. Door het invoeren van het id-nummer van de andere partij maakt TeamViewer verbinding via internet. Nu bedien je de computer van de ander. Het is echt alsof je achter de andere computer zit.

Lees meer: TeamViewer

Winamp


Copyright © 2012 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (GR Dijkstra) 

top